How much do you know about Camille?

Take cover. The American feminist the world loves to hate has a new book out. Here's your chance to get to grips with the vital subject of la Paglia the ego

1.For what reason was Camille Paglia asked to leave her first teaching job?

(a)calling her (female) professor "little Miss Frigid" at a graduate open-day

(b)revealing her breasts during a lecture

(c)picking a fight with a student

2.What objects does she always carry with her?

(a)large mirror

(b)knife

(c)megaphone

3.What or who is the greatest love of her life?

(a)herself

(b)Sophia Loren ("another Italian big mouth")

(c)study and learning

4.What is her greatest regret?

(a)never seeing Jimi Hendrix in concert

(b)not achieving a career as a champion bullfighter

(c)not being born a man

5.What is her motto?

(a)"Love me, love my sexual persona"

(b)"Death to middle-class feminists"

(c) "I came, I saw, I conquered"

6.Which of the following statements did Camille Paglia not make?

(a)"The penis is the ultimate symbol of real feminist liberation for the 21st century."

(b)"You want proof I'm sexually liberated? Come to Philadelphia and gang-rape me!"

(c)"I wanted those stupid bitches at Yale to know that the press has seen me accurately as a world-class intellectual!"

7.How tall is she?

(a)5ft 3in

(b)5ft 8in

(c)6ft

8.How long is the "media chronicle" at the end of Vamps and Tramps?

(a)30 pages

(b)80 pages

(c)140 pages

9.What does she call herself?

(a)A "radical Sixties activist libertarian"

(b)A "pro-sex 21st-century ultravixen"

(c)A "Latin-Amazonian sex goddess"

10.What is her idea of perfect happiness?

(a)snogging Madonna on prime-time television

(b)watching "All About Eve" with an audience of gay men

(c)having a knife-fight with Naomi Wolf

11.With whom does Camille Paglia most identify?

(a)Napoleon

(b)Oscar Wilde

(c)Mary Magdalene

12.What makes her most depressed?

(a)Susan Sontag

(b)the rubbish in the contemporary feminist mind

(c)dying without seducing Cindy Crawford

13. What are her views on date rape?

a) "Rape is every woman's fantasy"

b) "If rape is a totally devastating psychological experience for a woman then she doesn't have a proper attitude towards sex"

c) "The male phallus is a tower that overshadows our daily lives"

14. What did the young Paglia cry out when she fell over and hurt her knee?

a) "Ouch! Ouch! My knee"

b) "My patella! My patella!"

c) "I'm on my knees now but one day mankind will be grovelling at my feet"

15. With which comment did she encourage women architects?

a) "If civilisation had been left to women, we'd all still be living in grass huts"

b) "Without a penis you cannot even conceive of a skyscraper"

c) "Instinctive, sensitive, visionary women are the world's natural architects"

One point for each correct answer, as follows:

1 (c); 2 (b); 3 (c); 4 (a); 5 (c); 6 (b); 7 (a); 8 (b); 9 (a); 10 (b); 11 (a); 12 (b); 13 (b); 14 (b); 15 (a)

Ten or more correct answers: Bravo! But have you committed the "media chronicle" to memory?

Between five and nine correct answers: Could do better. Sign up for the next available Camille Paglia night class.

Four or fewer correct answers: As la Paglia once said of Naomi Wolf, "parent-pleasing, teacher-pleasing little kiss-ass"! You're a lost cause.

`Vamps and Tramps', Viking, £17

Life and Style
“What is it like being a girl?” was the question on the lips of one inquisitive Reddit user this week
Arts and Entertainment
Armando Iannucci, the creator of 'The Thick of It' says he has
tvArmando Iannucci to concentrate on US show Veep
Life and Style
beauty
Sport
Luis Suarez looks towards the crowd during the 2-1 victory over England
transfers
PROMOTED VIDEO
Have you tried new the Independent Digital Edition apps?
Life and Style
ebookA wonderful selection of salads, starters and mains featuring venison, grouse and other game
Life and Style
Swimsuit, £245, by Agent Provocateur
fashion

Midsummer swimwear season is well and truly upon us – but diving in at the deep end is no excuse for shirking the style stakes

Sport
German supporters (left) and Argentina fans
world cup 2014Final gives England fans a choice between to old enemies
Arts and Entertainment
A still from the worldwide Dawn of the Planet of the Apes trailer debut
film
News
peopleMario Balotelli poses with 'shotgun' in controversial Instagram pic
News
A mugshot of Ian Watkins released by South Wales Police following his guilty pleas
peopleBandmates open up about abuse
Sport
Basketball superstar LeBron James gets into his stride for the Cleveland Cavaliers
sportNBA superstar announces decision to return to Cleveland Cavaliers
Sport
Javier Mascherano of Argentina tackles Arjen Robben of the Netherlands as he attempts a shot
world cup 2014
Arts and Entertainment
The successful ITV drama Broadchurch starring David Tenant and Olivia Coleman came to an end tonight
tv
Sport
Four ski officials in Slovenia have been suspended following allegations of results rigging
sportFour Slovenian officials suspended after allegations they helped violinist get slalom place
News
14 March 2011: George Clooney testifies before the Senate Foreign Relations Committee during a hearing titled 'Sudan and South Sudan: Independence and Insecurity.' Clooney is co-founder of the Satellite Sentinel Project which uses private satellites to collect evidence of crimes against civilian populations in Sudan
people
Arts and Entertainment
Balaban is indirectly responsible for the existence of Downton Abbey, having first discovered Julian Fellowes' talents as a screenwriter
tvCast members told to lose weight after snacking on set
Life and Style
More than half of young adults have engaged in 'unwanted but consensual sexting with a committed partner,' according to research
tech
Life and Style
A binge is classed as four or more alcoholic drinks for women and five or more for men, consumed over a roughly two-hour period
tech
Independent
Travel Shop
the manor
Up to 70% off luxury travel
on city breaks Find out more
santorini
Up to 70% off luxury travel
on chic beach resorts Find out more
sardina foodie
Up to 70% off luxury travel
on country retreats Find out more
Have you tried new the Independent Digital Edition apps?
Independent Dating
and  

By clicking 'Search' you
are agreeing to our
Terms of Use.

ES Rentals

    iJobs Job Widget
    iJobs General

    BC2

    £50000 - £70000 per annum: Harrington Starr: Business Analyst Consultant (Fina...

    SAP Data Migration Consultant

    competitive: Progressive Recruitment: My client, a FTSE 100 organisation are u...

    Programme Support, Coms, Bristol, £300-350p/d

    £300 - £350 per day + competitive: Orgtel: My client, a leading bank, is curre...

    Linux Systems Administrator

    £33000 per annum + pension, 25 days holiday: Ashdown Group: A highly successfu...

    Day In a Page

    A History of the First World War in 100 Moments: Peace without magnanimity - the summit in a railway siding that ended the fighting

    A History of the First World War in 100 Moments

    Peace without magnanimity - the summit in a railway siding that ended the fighting
    Scottish independence: How the Commonwealth Games could swing the vote

    Scottish independence: How the Commonwealth Games could swing the vote

    In the final part of our series, Chris Green arrives in Glasgow - a host city struggling to keep the politics out of its celebration of sport
    Out in the cold: A writer spends a night on the streets and hears the stories of the homeless

    A writer spends a night on the streets

    Rough sleepers - the homeless, the destitute and the drunk - exist in every city. Will Nicoll meets those whose luck has run out
    Striking new stations, high-speed links and (whisper it) better services - the UK's railways are entering a new golden age

    UK's railways are entering a new golden age

    New stations are opening across the country and our railways appear to be entering an era not seen in Britain since the early 1950s
    Conchita Wurst becomes a 'bride' on the Paris catwalk - and proves there is life after Eurovision

    Conchita becomes a 'bride' on Paris catwalk

    Alexander Fury salutes the Eurovision Song Contest winner's latest triumph
    Pétanque World Championship in Marseilles hit by

    Pétanque 'world cup' hit by death threats

    This year's most acrimonious sporting event took place in France, not Brazil. How did pétanque get so passionate?
    Whelks are healthy, versatile and sustainable - so why did we stop eating them in the UK?

    Why did we stop eating whelks?

    Whelks were the Victorian equivalent of the donor kebab and our stocks are abundant. So why do we now export them all to the Far East?
    10 best women's sunglasses

    In the shade: 10 best women's sunglasses

    From luxury bespoke eyewear to fun festival sunnies, we round up the shades to be seen in this summer
    Germany vs Argentina World Cup 2014: Lionel Messi? Javier Mascherano is key for Argentina...

    World Cup final: Messi? Mascherano is key for Argentina...

    No 10 is always centre of attention but Barça team-mate is just as crucial to finalists’ hopes
    Siobhan-Marie O’Connor: Swimmer knows she needs Glasgow joy on road to Rio

    Siobhan-Marie O’Connor: Swimmer needs Glasgow joy on road to Rio

    18-year-old says this month’s Commonwealth Games are a key staging post in her career before time slips away
    The true Gaza back-story that the Israelis aren’t telling this week

    The true Gaza back-story that the Israelis aren’t telling this week

    A future Palestine state will have no borders and be an enclave within Israel, surrounded on all sides by Israeli-held territory, says Robert Fisk
    A History of the First World War in 100 Moments: The German people demand an end to the fighting

    A History of the First World War in 100 Moments

    The German people demand an end to the fighting
    New play by Oscar Wilde's grandson reveals what the Irish wit said at his trials

    New play reveals what Oscar Wilde said at trials

    For a century, what Wilde actually said at his trials was a mystery. But the recent discovery of shorthand notes changed that. Now his grandson Merlin Holland has turned them into a play
    Can scientists save the world's sea life from

    Can scientists save our sea life?

    By the end of the century, the only living things left in our oceans could be plankton and jellyfish. Alex Renton meets the scientists who are trying to turn the tide
    Richard III, Trafalgar Studios, review: Martin Freeman gives highly intelligent performance

    Richard III review

    Martin Freeman’s psychotic monarch is big on mockery but wanting in malice