Pop the question! The great royal wedding quiz

We wish them well – of course we do. But what a fuss surrounding the engagement of Prince William and Kate Middleton! Were you paying attention? David Randall is your quizmaster


1. Who wrote these words in the press last week: "When I heard William had popped the question to Kate, I had a nice cup of tea for them. Later on, I might even put some Buck's Fizz in my veins in their honour. This is a beautiful love story and I like that."?

a) The Daily Telegraph's Allison Pearson

b) Johnny Rotten

c) Nick Clegg

d) Lord St John of Fawsley

2. Which of the following is NOTa royal-related Facebook group?

a) Snub the Parasites' Wedding Group

b) Cheer Up Kate Middleton, I'd Do You

c) Prince William Fanpage

d) No Taxpayer Funding for Wedding

3. Kate Middleton's uncle ...

a) runs an online Tarot-reading service from his home in Guernsey

b) is a Teesside bus driver called Arnold Braithwaite who is secretary of the local stamp club

c) is a property dealer called Gary whose home on Ibiza is named La Maison de Bang Bang

d) is called Quentin, attended Harrow, and played lacrosse for England

4. Kate's younger sister Pippa won which dubious accolade in 2008?

a) Wayne Rooney tried to pick her up at a Manchester nightclub

b) Fourth place in the Rear of the Year

c) Tatler magazine's "most desirable singleton"

d). Runner-up in the Daily Mail Posh Totty of the Year list

5. Stephen Fry took the opportunity of the royal announcement to...

a) tweet that he thought the couple should do the modern, non-gender-specific thing and have a civil partnership instead of a marriage

b) write to the couple on notepaper headed "From the Office of Stephen Fry", making it known he would, "for the appropriate emoluments", graciously be prepared to appear at the wedding

c) tweet that he would be sending the couple a copy of his latest book "which is available at all good retail outlets"

d) say nothing

6. Which of these was NOT an engagement-related item for sale on eBay last week?

a) Commemorative thimble at £1.99

b) Prince William faux-fur posing pouch at £7.99

c) Up-skirt pictures of Kate at £4.99

d) The domain "katewilliam.com" at a buy-it-now price of £5,000

7. Kate Middleton and her sister Pippa have been called the "Wisteria Sisters". Why?

a) Their parents' home in Berkshire is covered in wisteria blossom every May.

b) They are droopy, drippy and slightly poisonous

c) They are decorative, fragrant and excellent at climbing

d) They do ramble on a bit

8. Is Kate Middleton ...

a) unemployed, controversially collecting her Jobseeker's Allowance in the family's Range Rover each week.

b) a trainee handbag designer

c) an executive with a Mayfair public relations firm

d) a website designer for mummy and daddy's company

9. Where was Kate educated?

a) Cheltenham Ladies' College

b) Marlborough

c) Roedean

d) Feltham Young Offenders' Institute

10. The headline on the engagement in the Caledonian Mercury was:

a) "Couple who met at university to marry"

b) "Largs tipped as honeymoon venue"

c) "Dunfermline baker bids for wedding cake contract"

d) "Furore over royal wedding snub to Scotland"

11. The Daily Mail has run how many words on the royal engagement?

a) 4,900

b) 7,800

c) 10,450

d) 31,782

12. The following is an actual headline from last week's Belfast Telegraph: "Take it from me, we'll hear a lot more about these two"

a) True

b) False

13. When the couple marry they are expected to live in ...

a) the east wing of Windsor Castle

b) his mother's old premises at Kensington Palace

c) an out-of-the-way place in North Wales

d) Glamis Castle

14. Who or what will pay for the wedding?

a) The taxpayer

b) An increase in tuition fees at selected universities

c) Prince Charles

d) The bride's parents (subject to audit)

15. The stag do, to be organised by Prince Harry, is ...

a) a day of paintballing and go-karting, followed by a night getting bladdered

b) a novelty Nazi-era costume party

c) an easyJet flight to Prague, visit to a hostess club, followed by a diplomatic incident

d) er, not arranged yet.

16. Prince Charles has given William ...

a) advice on how to make a non-royal bride feel part of the family

b) a pot of Duchy Estates damson and quince jam

c) lots of money

d) an old ring he found lying about

17. How much did the ring cost?

a) £1,600 down and £65 a month for 84 months at an APR of 22.5 per cent.

b) £28,000

c) £116,000

d) The lives of four miners

18. What is Prince William's pet name for Kate?

a) Babykins

b) Doors to manual

c) Mrs Muggle

d) Wibbly-wobbly

19. What, says Prince Charles, could Camilla be known as after he becomes king? a) The Princess Consort

b) The Royal Partner

c) Her Majesty The Queen

d) HRH The Other Woman

20. Which football club does Prince William support?

a) Aston Villa

b) East Fife

c) Manchester United

d) Rotherham United

Scoring

Count five for every correct answer: 1. b; 2. a; 3. c; 4. c; 5. d; 6. b; 7. c; 8. d; 9. b; 10. a; 11. d; 12. a; 13. c; 14. c; 15. d; 16. d; 17. b; 18. a; 19. c; 20. a.

How you rate

80-100 You are a born forelock-tugger, far too knowledgable about these matters. Are you sure you're reading the right newspaper?

50-75 You have been paying attention, haven't you? So much for telling friends and family that you "couldn't care less" about the wedding.

15-45 An admirable score, suggesting that you find the couple no more interesting than any other pair of young people unknown to you.

0-10: Well, there's ignorance - and then there's ignorance. This score indicates you have not only read none of the coverage, but also that you aren’t very good at quizzes, either.

Voices
The Sumatran tiger, endemic to the Indonesian island of Sumatra, is an endangered species
voicesJonathon Porritt: The wild tiger population is thought to have dropped by 97 per cent since 1900
News
news
Arts and Entertainment
Story line: Susanoo slays the Yamata no Orochi serpent in the Japanese version of a myth dating back 40,000 years
arts + entsApplying the theory of evolution to the world's many mythologies
Life and Style
Popular plonk: Lambrusco is selling strong
Food + drinkNaff Seventies corner-shop staple is this year's Aperol Spritz
PROMOTED VIDEO
Have you tried new the Independent Digital Edition apps?
News
ebookA unique anthology of reporting and analysis of a crucial period of history
News
Gardai wait for the naked man, who had gone for a skinny dip in Belfast Lough
newsTwo skinny dippers threatened with inclusion on sex offenders’ register as naturists criminalised
News
Shake down: Michelle and Barack Obama bump knuckles before an election night rally in Minnesota in 2008, the 'Washington Post' called it 'the fist bump heard round the world'
newsThe pound, a.k.a. the dap, greatly improves hygiene
Arts and Entertainment
La Roux
music
Arts and Entertainment
Graham Fellows as John Shuttleworth
comedySean O'Grady joins Graham Fellows down his local Spar
News
people
News
Ross Burden pictured in 2002
people
News
Elisabeth Murdoch: The 44-year-old said she felt a responsibility to 'stand up and be counted’'
media... says Rupert Murdoch
Arts and Entertainment
tv
Extras
indybest
Independent
Travel Shop
the manor
Up to 70% off luxury travel
on city breaks Find out more
santorini
Up to 70% off luxury travel
on chic beach resorts Find out more
sardina foodie
Up to 70% off luxury travel
on country retreats Find out more
Latest stories from i100
Have you tried new the Independent Digital Edition apps?
Independent Dating
and  

By clicking 'Search' you
are agreeing to our
Terms of Use.

iJobs Job Widget
iJobs General

Junior / Graduate Application Support Engineer

£26000 per annum: Ashdown Group: A highly successful international media organ...

QA Manager - North Manchester - Nuclear & MOD - £40k+

£35000 - £41000 per annum + competitive: Progressive Recruitment: QA Manager -...

Property Finance Partner

Very Competitive Salary: Austen Lloyd: LONDON - BANKING / PROPERTY FINANCE - ...

Agile Tester

£28000 - £30000 per annum + competitive: Progressive Recruitment: An ambitious...

Day In a Page

A new Russian revolution: Cracks start to appear in Putin’s Kremlin power bloc

A new Russian revolution

Cracks start to appear in Putin’s Kremlin power bloc
Eugene de Kock: Apartheid’s sadistic killer that his country cannot forgive

Apartheid’s sadistic killer that his country cannot forgive

The debate rages in South Africa over whether Eugene de Kock should ever be released from jail
Standing my ground: If sitting is bad for your health, what happens when you stay on your feet for a whole month?

Standing my ground

If sitting is bad for your health, what happens when you stay on your feet for a whole month?
Commonwealth Games 2014: Dai Greene prays for chance to rebuild after injury agony

Greene prays for chance to rebuild after injury agony

Welsh hurdler was World, European and Commonwealth champion, but then the injuries crept in
Israel-Gaza conflict: Secret report helps Israelis to hide facts

Patrick Cockburn: Secret report helps Israel to hide facts

The slickness of Israel's spokesmen is rooted in directions set down by pollster Frank Luntz
The man who dared to go on holiday

The man who dared to go on holiday

New York's mayor has taken a vacation - in a nation that has still to enforce paid leave, it caused quite a stir, reports Rupert Cornwell
Best comedians: How the professionals go about their funny business, from Sarah Millican to Marcus Brigstocke

Best comedians: How the professionals go about their funny business

For all those wanting to know how stand-ups keep standing, here are some of the best moments
The Guest List 2014: Forget the Man Booker longlist, Literary Editor Katy Guest offers her alternative picks

The Guest List 2014

Forget the Man Booker longlist, Literary Editor Katy Guest offers her alternative picks
Jokes on Hollywood: 'With comedy film audiences shrinking, it’s time to move on'

Jokes on Hollywood

With comedy film audiences shrinking, it’s time to move on
It's the best of British art... but not all is on display

It's the best of British art... but not all is on display

Voted for by the British public, the artworks on Art Everywhere posters may be the only place where they can be seen
Critic claims 'I was the inspiration for Blanche DuBois'

Critic claims 'I was the inspiration for Blanche DuBois'

Blanche Marvin reveals how Tennessee Williams used her name and an off-the-cuff remark to create an iconic character
Sometimes it's hard to be a literary novelist

Sometimes it's hard to be a literary novelist

Websites offering your ebooks for nothing is only the latest disrespect the modern writer is subjected to, says DJ Taylor
Edinburgh Fringe 2014: The comedy highlights, from Bridget Christie to Jack Dee

Edinburgh Fringe 2014

The comedy highlights, from Bridget Christie to Jack Dee
Dame Jenny Abramsky: 'We have to rethink. If not, museums and parks will close'

Dame Jenny Abramsky: 'We have to rethink. If not, museums and parks will close'

The woman stepping down as chair of the Heritage Lottery Fund is worried